Nagrada za Oca na Anifilmu

Father_020798
Film Otac nagrađen je glavnom nagradom na festivalu animiranog filma Anifilm u Češkoj!

Festival Anifilm već se nekoliko godina održava početkom svibnja u češkom gradiću Trebonu. Ove godine, možemo slobodno reći, festival s vrlo jakim animiranim kratometražnim i dugometražnim programom bio je u znaku našeg filma Otac. Producentica filma Vanja Andrijević bila je mentorica sudionika foruma za razvoj projekata, njemački koproducent Christian Müller i koredatelj Moritz Mayerhofer prezentirali su svoj rad sudionicima foruma, Vanja i Christian su bili članovi žirija na pitching forumu, a kao šećer na kraju upravo je film Otac osvojio i glavnu nagradu za najbolji kratkometražni film festivala!

Od ostalih zanimljivih informacija s Anifilma treba izdvojiti i to da se u konkurenciji kratkih filmova natjecao još jedan film iz distribucije Bonobostudija, Slavuji u prosincu Theodora Usheva te da su članovi dugometražnog žirija kojega su činili Igor Prassel, direktor ljubljanske Animateke, slavna autorica Regina Pessoa i Amid Amidi, urednik utjecajnog animacijskog portala Cartoon Brew nagradili filmove Consuming Spirits, The Day of the Crows i It's Such a Beautiful Day koje ćemo uskoro imati priliku vidjeti u Zagrebu na Animafestu.

Osim brojnih filmskih programa Anifilm je također bio domaćin trodnevnog Višegradskog animacijskog foruma koji je okupio 140 profesionalaca iz područja animacije: redatelje, producente, distributere, predstavnike festivala i TV kuća. Središnji događaj je bio pitching forum za predstavljanje kratkometražnih filmova i TV serija u razvoju, a ostatak programa je bio gusto popunjen zanimljivim prezentacijama, predavanjima, radionicama, okruglim stolovima i naravno neformalnim druženjima!

Ponosni smo da smo na Forumu imali i druge hrvatske predstavnike: producenticu Dijanu Mlađenović koja je predstavila svoj odlično prihvaćeni projekt u razvoju Pustolovine Glorije Scott, urednika HRT-a Krešimira Zubčića koji je otvorio brojne mogućnosti suradnje sa svojim europskim kolegama i švicarsko-hrvatsku animatoricu Michaelu Müller koja je imala predavanje o tehnici animacije na staklu.

A posebno smo bili ponosni na prezentaciju dugometražnog animiranog filma u razvoju 2 1/2 Bodies koji su predstavili naši prijatelji i suradnici iz Finske, redatelj Tatu Pohjavirta i producent Petri Rossi!

Ostale vijesti

Testfilm_1_05

16.01.2020

Na 49. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu koji se održava od 22. si... više

Imbuedlife_01

16.01.2020

Film Udahnut život redateljskog para Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona bit će ... više

Thomasjohnson_exground

26.11.2019

Film Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona osvojio je svoju 11. nagradu na festiva... više

Imbuedlife_05

30.05.2019

Najveći festival animiranog filma održava se i ove godine prema rasporedu, od... više

Oneofmany_04_web

29.05.2019

Bliži se doba godine kad će se većina profesionalca iz svijeta animacije otis... više