Nagrada za Oca na Anifilmu

Father_020798
Film Otac nagrađen je glavnom nagradom na festivalu animiranog filma Anifilm u Češkoj!

Festival Anifilm već se nekoliko godina održava početkom svibnja u češkom gradiću Trebonu. Ove godine, možemo slobodno reći, festival s vrlo jakim animiranim kratometražnim i dugometražnim programom bio je u znaku našeg filma Otac. Producentica filma Vanja Andrijević bila je mentorica sudionika foruma za razvoj projekata, njemački koproducent Christian Müller i koredatelj Moritz Mayerhofer prezentirali su svoj rad sudionicima foruma, Vanja i Christian su bili članovi žirija na pitching forumu, a kao šećer na kraju upravo je film Otac osvojio i glavnu nagradu za najbolji kratkometražni film festivala!

Od ostalih zanimljivih informacija s Anifilma treba izdvojiti i to da se u konkurenciji kratkih filmova natjecao još jedan film iz distribucije Bonobostudija, Slavuji u prosincu Theodora Usheva te da su članovi dugometražnog žirija kojega su činili Igor Prassel, direktor ljubljanske Animateke, slavna autorica Regina Pessoa i Amid Amidi, urednik utjecajnog animacijskog portala Cartoon Brew nagradili filmove Consuming Spirits, The Day of the Crows i It's Such a Beautiful Day koje ćemo uskoro imati priliku vidjeti u Zagrebu na Animafestu.

Osim brojnih filmskih programa Anifilm je također bio domaćin trodnevnog Višegradskog animacijskog foruma koji je okupio 140 profesionalaca iz područja animacije: redatelje, producente, distributere, predstavnike festivala i TV kuća. Središnji događaj je bio pitching forum za predstavljanje kratkometražnih filmova i TV serija u razvoju, a ostatak programa je bio gusto popunjen zanimljivim prezentacijama, predavanjima, radionicama, okruglim stolovima i naravno neformalnim druženjima!

Ponosni smo da smo na Forumu imali i druge hrvatske predstavnike: producenticu Dijanu Mlađenović koja je predstavila svoj odlično prihvaćeni projekt u razvoju Pustolovine Glorije Scott, urednika HRT-a Krešimira Zubčića koji je otvorio brojne mogućnosti suradnje sa svojim europskim kolegama i švicarsko-hrvatsku animatoricu Michaelu Müller koja je imala predavanje o tehnici animacije na staklu.

A posebno smo bili ponosni na prezentaciju dugometražnog animiranog filma u razvoju 2 1/2 Bodies koji su predstavili naši prijatelji i suradnici iz Finske, redatelj Tatu Pohjavirta i producent Petri Rossi!

Ostale vijesti

Cyclists_still_image_04

24.01.2019

Višestruko nagrađivani animirani film Veljka Popovića natječe se u međunarodn... više

Orbit_whale

23.01.2019

Novi film autorice Tess Martin premijerno se prikazuje na prestižnom festival... više

Animateka2018_special_mention_2for2_pic

12.12.2018

Tri “A” – tri nagrade za filmove Dva na dva, Muzičke traume i Kako se kalio č... više

Musical_traumas_03_web

14.11.2018

Miloš Tomić nominiran je za prestižnu europsku nagradu za režiju kratkometraž... više

Kako_se_kalio_celik_00_web

31.10.2018

Protekli vikend obilježilo je čak sedam nagrada za naše filmove s tri filmska... više