Animafest + Annecy

Father_01
Bliže se dva najveća natjecanja animacije, a Bonobostudio predstavljaju čak tri filma!

Kraj svibnja i početak lipnja tradicionalno pripadaju najjačim festivalima animacije Animafestu i Annecyu. Tada se ekipa sa svih kontinenata prelije u Europu, točnije u Zagreb i francuski gradić Annecy, da bi pregledala najbolje od godišnje produkcije. Animafest ove godine kreće 29. svibnja i traje do 3. lipnja, kada svi odlaze u Annecy i tamo ostaju od 4. do 9. lipnja.

Mi u Bonobostudiju doista imamo razlog za slavlje. U Velikom natjecanju Animafesta ove će godine konkurirati film Simona Bogojevića Naratha Cvijet bitke, a u Velikoj panorami gledat ćemo film Dalibora Barića Nova hipi budućnost. Simon se već dobro poznaje s Animafestom, a red je da se i Dalibor upozna s našim najvećim filmskim festivalom.

Hipiji i bitke ne idu dobro skupa, zato ih ostavljamo u Zagrebu i u velikom natjecanju kratkih filmova u Annecyu predstavljamo friško završenu bugarsko-hrvatsko-njemačku koprodukciju Otac . Podsjetimo – film se sastoji od pet isprepletenih intimnih priča o očevima, a jednu je epizodu režirao i animirao Veljko Popović.

S nestrpljenjem očekujemo kraj svibnja, a puno sreće naravno želimo i ostalim domaćim filmovima koji će nam praviti društvo u Francuskoj i Zagrebu.

Ostale vijesti

Cyclists_still_image_04

24.01.2019

Višestruko nagrađivani animirani film Veljka Popovića natječe se u međunarodn... više

Orbit_whale

23.01.2019

Novi film autorice Tess Martin premijerno se prikazuje na prestižnom festival... više

Animateka2018_special_mention_2for2_pic

12.12.2018

Tri “A” – tri nagrade za filmove Dva na dva, Muzičke traume i Kako se kalio č... više

Musical_traumas_03_web

14.11.2018

Miloš Tomić nominiran je za prestižnu europsku nagradu za režiju kratkometraž... više

Kako_se_kalio_celik_00_web

31.10.2018

Protekli vikend obilježilo je čak sedam nagrada za naše filmove s tri filmska... više