Animafest + Annecy

Father_01
Bliže se dva najveća natjecanja animacije, a Bonobostudio predstavljaju čak tri filma!

Kraj svibnja i početak lipnja tradicionalno pripadaju najjačim festivalima animacije Animafestu i Annecyu. Tada se ekipa sa svih kontinenata prelije u Europu, točnije u Zagreb i francuski gradić Annecy, da bi pregledala najbolje od godišnje produkcije. Animafest ove godine kreće 29. svibnja i traje do 3. lipnja, kada svi odlaze u Annecy i tamo ostaju od 4. do 9. lipnja.

Mi u Bonobostudiju doista imamo razlog za slavlje. U Velikom natjecanju Animafesta ove će godine konkurirati film Simona Bogojevića Naratha Cvijet bitke, a u Velikoj panorami gledat ćemo film Dalibora Barića Nova hipi budućnost. Simon se već dobro poznaje s Animafestom, a red je da se i Dalibor upozna s našim najvećim filmskim festivalom.

Hipiji i bitke ne idu dobro skupa, zato ih ostavljamo u Zagrebu i u velikom natjecanju kratkih filmova u Annecyu predstavljamo friško završenu bugarsko-hrvatsko-njemačku koprodukciju Otac . Podsjetimo – film se sastoji od pet isprepletenih intimnih priča o očevima, a jednu je epizodu režirao i animirao Veljko Popović.

S nestrpljenjem očekujemo kraj svibnja, a puno sreće naravno želimo i ostalim domaćim filmovima koji će nam praviti društvo u Francuskoj i Zagrebu.

Ostale vijesti

Testfilm_1_05

16.01.2020

Na 49. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu koji se održava od 22. si... više

Imbuedlife_01

16.01.2020

Film Udahnut život redateljskog para Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona bit će ... više

Thomasjohnson_exground

26.11.2019

Film Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona osvojio je svoju 11. nagradu na festiva... više

Imbuedlife_05

30.05.2019

Najveći festival animiranog filma održava se i ove godine prema rasporedu, od... više

Oneofmany_04_web

29.05.2019

Bliži se doba godine kad će se većina profesionalca iz svijeta animacije otis... više