Animafest + Annecy!

Hunger_01_
Početak lipnja veselo je vrijeme za Bonobostudio: prvo nas gledajte na Animafestu, a zatim i u Annecyju

Kratkometražno izdanje Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb održava se ove godine od 3. do 8. lipnja. Mi smo u Bonobostudiju iznimno sretni što naša produkcija (i distribucija) sudjeluje u tolikoj mjeri na festivalu da smo poželjeli napraviti i mali pregled natjecanja i programa s našim filmovima. Za bolje snalaženje!

Film Glad Petre Zlonoge bio je krajem travnja premijerno prikazan u Kinu Europi i na Danima hrvatskog filma. Na Animafestu ga možete vidjeti u Velikoj panorami.

Fliper Darka Vidačkovića prikazuje se u Hrvatskoj panorami.

Studentski glazbeni film autorice Katrin Novaković Iz dubine, proizveden kao diplomski film na UMAS-u a u distribuciji Bonobostudija, prikazuje se u natjecanju filmova za djecu (14+).

Natjecanje namjenskih filmova obogatit će, nadamo se, i naš kratki TV spot Evotv: Evo jesen! u režiji Kristijana Petrovića koji su animirali Ivana Bošnjak i Thomas Johnson.

Ivanin i Thomasov netom završen film Simulacra također je već premijerno prikazan u Kinu Europi, a osvojio je i nagradu Oktavijan Društva hrvatskih kritičara za najbolji animirani film na Danima hrvatskog filma. Možete ga pogledati u posebnom programu hrvatske stop-animacije, a lutke i making off filma na izložbi lutka-animacije u galeriji ULUPUH tijekom Animafesta.

U spomenutom kino-programu posvećenom stop-animaciji uz Simulacru prikazat će se i Soldat Davida Peroša Bonnota te Priča s početka vremena Božidara Trkulje – koji se predstavlja i na izložbi lutaka u ULUPUH-u skupa s filmom Iz dubine mlade redateljice Katrin Novaković.

Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju održava se od 9. do 14. lipnja u malom francuskom gradu u koji svake godine pristigne više od 7 tisuća profesionalaca iz svijeta animiranog filma. Bonobostudio uvijek posjećuje festival, a s nama ponekad putuju i naši filmovi. Ove godine u Annecyju – u razmjeni programa stop animacije s hrvatskim Animafestom – svjetsku publiku očekuju čak četiri filma iz naše produkcije i distribucije: Plac Ane Hušman, Priča s početka vremena Božidara Trkulje, Soldat Davida Peroša Bonnota i Simulacra Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona.

Živjela animacija! Vidimo se na Animafestu i Annecyju!

Ostale vijesti

Shewhomeasures_01_300dpi

08.04.2009

Najbolji animirani film ove godine na Aspen Shortsfestu je Ona koja mjeri. više

Shewhomeasures_05

31.03.2009

Film "Ona koja mjeri" Veljka Popovića jedan je od dobitnika nagrade... više

Plac06

17.01.2009

Jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Berlinaleu bit će eksperimentalni... više

Lunch01

03.01.2009

Krajem siječnja na filmskom festivalu u Rotterdamu bit će prikazan eksperimen... više

Aff09

08.12.2008

Filmovi Morana i Ona koja mjeri primljeni su na nadolazeći festival u francus... više