Animateka 2014

Animateka_2013_poster__424_x_600_
Producentica Bonobostudija jedna je od članica žirija jubilarne desete Animateke, a na festivalu predstavlja i program hrvatskih animiranih filmova nastalih u produkciji Studija u posljednje tri godine.

U Ljubljani danas počinje deseto izdanje Animateke, filmskog festivala posvećenog isključivo umjetnosti animacije s naglaskom na regionalnu produkciju. Festival traje od 2. do 8. prosinca i donosi jaka natjecanja i zanimljive popratne programe (pregled češke animacije, programi plesnih filmova, Cartoon d'Or…). U glavnom natjecanju prikazuju se dva hrvatska filma, a jedna od članica žirija je Vanja Andrijević koja će o filmovima raspravljati s Dennisom Tupicoffom, Jonathanom Hodgsonom, Chrisom Robinsonom i Theodorom Ushevim, čiji film Rossignols en décembre distribuira Bonobostudio. 

Svaki član žirija predstavit će i filmski program, a u petak 6. 12. u 16 sati u Kinodvoru publika će moći pogledati sedamdesetminutni program Vanje Andrijević u kojem će predstaviti filmove koji su u protekle tri godine producirani u Bonobostudiju.

Ove godine Animateka pokreće program Open Platform namijenjen prezentaciji animiranih projekata u raznim fazama produkcije. U subotu 7. 12. u 13 sati na Otvorenoj platformi predstavit će se filmovi u produkciji Bonobostudija čiji je završetak planiran za siječanj 2014. godine: Glad Petre Zlonoge, klasično animirani film rađen tehnikama olovke i tuša na papiru, te lutka-film Simulacra (radni naziv Labirint ogledala) Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona.

Ivana i Thomas ujedno su autori animirane čestitke, jedne od tri nagrađene na natjecanju AnimaWeb povodom desetgodišnjice Animateke koja će biti prikazivana kao najavni spot prije festivalskih projekcija.

Ostale vijesti

Imbuedlife_05

30.05.2019

Najveći festival animiranog filma održava se i ove godine prema rasporedu, od... više

Oneofmany_04_web

29.05.2019

Bliži se doba godine kad će se većina profesionalca iz svijeta animacije otis... više

Josjedanodlazak_web

29.04.2019

Filmovi Udahnut život redateljskog para Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona te J... više

Cyclists_still_image_04

24.01.2019

Višestruko nagrađivani animirani film Veljka Popovića natječe se u međunarodn... više

Orbit_whale

23.01.2019

Novi film autorice Tess Martin premijerno se prikazuje na prestižnom festival... više