Animateka 2014

Animateka_2013_poster__424_x_600_
Producentica Bonobostudija jedna je od članica žirija jubilarne desete Animateke, a na festivalu predstavlja i program hrvatskih animiranih filmova nastalih u produkciji Studija u posljednje tri godine.

U Ljubljani danas počinje deseto izdanje Animateke, filmskog festivala posvećenog isključivo umjetnosti animacije s naglaskom na regionalnu produkciju. Festival traje od 2. do 8. prosinca i donosi jaka natjecanja i zanimljive popratne programe (pregled češke animacije, programi plesnih filmova, Cartoon d'Or…). U glavnom natjecanju prikazuju se dva hrvatska filma, a jedna od članica žirija je Vanja Andrijević koja će o filmovima raspravljati s Dennisom Tupicoffom, Jonathanom Hodgsonom, Chrisom Robinsonom i Theodorom Ushevim, čiji film Rossignols en décembre distribuira Bonobostudio. 

Svaki član žirija predstavit će i filmski program, a u petak 6. 12. u 16 sati u Kinodvoru publika će moći pogledati sedamdesetminutni program Vanje Andrijević u kojem će predstaviti filmove koji su u protekle tri godine producirani u Bonobostudiju.

Ove godine Animateka pokreće program Open Platform namijenjen prezentaciji animiranih projekata u raznim fazama produkcije. U subotu 7. 12. u 13 sati na Otvorenoj platformi predstavit će se filmovi u produkciji Bonobostudija čiji je završetak planiran za siječanj 2014. godine: Glad Petre Zlonoge, klasično animirani film rađen tehnikama olovke i tuša na papiru, te lutka-film Simulacra (radni naziv Labirint ogledala) Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona.

Ivana i Thomas ujedno su autori animirane čestitke, jedne od tri nagrađene na natjecanju AnimaWeb povodom desetgodišnjice Animateke koja će biti prikazivana kao najavni spot prije festivalskih projekcija.

Ostale vijesti

Cyclists_still_07

10.10.2018

Film Veljka Popovića Biciklisti dobio je posebno priznanje, a Muzičke traume ... više

Cyclists_still_image_09

13.09.2018

Biciklisti nastavljaju nizati uspjehe! S važnog festivala u Hiroshimi vratiti... više

Musical_traumas_07_web

01.08.2018

Velika nagrada za Muzičke traume Miloša Tomića na Supertoonu i posebno prizna... više

Cyclists_still_04

24.07.2018

Biciklisti Veljka Popovića uskoro u natjecateljskim programima na festivalima... više

04_almostnothing_sanvincenti

18.07.2018

Film Davora Sanvincentija u prestižnom natjecanju na portugalskom festivalu C... više