Animateka 2014

Animateka_2013_poster__424_x_600_
Producentica Bonobostudija jedna je od članica žirija jubilarne desete Animateke, a na festivalu predstavlja i program hrvatskih animiranih filmova nastalih u produkciji Studija u posljednje tri godine.

U Ljubljani danas počinje deseto izdanje Animateke, filmskog festivala posvećenog isključivo umjetnosti animacije s naglaskom na regionalnu produkciju. Festival traje od 2. do 8. prosinca i donosi jaka natjecanja i zanimljive popratne programe (pregled češke animacije, programi plesnih filmova, Cartoon d'Or…). U glavnom natjecanju prikazuju se dva hrvatska filma, a jedna od članica žirija je Vanja Andrijević koja će o filmovima raspravljati s Dennisom Tupicoffom, Jonathanom Hodgsonom, Chrisom Robinsonom i Theodorom Ushevim, čiji film Rossignols en décembre distribuira Bonobostudio. 

Svaki član žirija predstavit će i filmski program, a u petak 6. 12. u 16 sati u Kinodvoru publika će moći pogledati sedamdesetminutni program Vanje Andrijević u kojem će predstaviti filmove koji su u protekle tri godine producirani u Bonobostudiju.

Ove godine Animateka pokreće program Open Platform namijenjen prezentaciji animiranih projekata u raznim fazama produkcije. U subotu 7. 12. u 13 sati na Otvorenoj platformi predstavit će se filmovi u produkciji Bonobostudija čiji je završetak planiran za siječanj 2014. godine: Glad Petre Zlonoge, klasično animirani film rađen tehnikama olovke i tuša na papiru, te lutka-film Simulacra (radni naziv Labirint ogledala) Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona.

Ivana i Thomas ujedno su autori animirane čestitke, jedne od tri nagrađene na natjecanju AnimaWeb povodom desetgodišnjice Animateke koja će biti prikazivana kao najavni spot prije festivalskih projekcija.

Ostale vijesti

Plac06

17.01.2009

Jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Berlinaleu bit će eksperimentalni... više

Lunch01

03.01.2009

Krajem siječnja na filmskom festivalu u Rotterdamu bit će prikazan eksperimen... više

Aff09

08.12.2008

Filmovi Morana i Ona koja mjeri primljeni su na nadolazeći festival u francus... više

Img_4107

01.12.2008

Producentica Bonobostudija pozvana u selekcijsku komisiju festivala u Annecyju više

Freefall_lili_ples_02

26.11.2008

Započela je produkcija novog video spota za projekt Psychonaut... više