Najbolji na DHF-u

Simulacra_03
Film Simulacra Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona osvojio je nagradu Oktavijan Društva filmskih kritičara za najbolji animirani film na Danima hrvatskog filma.

Iznimno nam je drago što je prvo festivalsko prikazivanje nove lutka-animacije iz produkcije Bonobostudija donijelo i prvu nagradu umjetničkom duetu Ivani Bošnjak i Thomasu Johnsonu.

Film Simulacra završen je u 4. mjesecu 2014. godine, premijerno je prikazan u Kinu Europi početkom travnja, a u njegovu radu sudjelovao je već dobro uhodan kreativni tim: Ivan Slipčević kao direktor fotografije, čiji je glavni izazov bio zauzdati ali i iskoristiti sve potencijale refleksije ogledala, zatim Hrvoje Štefotić koji je filmu pridao zvučnu sliku, Mario Kalogjera koji je radio kompoziting i koloriranje te Iva Kraljević kao montažerka i Vanja Andrijević kao producentica.

Simulacra je mala alegorija smještena u labirint ogledala koja propituje način na koji gledamo i na koji smo gledani. Ta metafikcijska lutkarska minijatura u samo osam minuta stvara uvjerljiv svijet mračnih hodnika, dvojnika i krojač(ic)a sudbine. Vrlo aktualno pitanje u suvremenom svijetu nadzora i podvojenih pogleda, Simulacra uskoro nastavlja svoj festivalski život – nadamo se jednako uspješno kao i na svom prvom festivalskom izlasku.  

Ostale vijesti

Imbuedlife_05

30.05.2019

Najveći festival animiranog filma održava se i ove godine prema rasporedu, od... više

Oneofmany_04_web

29.05.2019

Bliži se doba godine kad će se većina profesionalca iz svijeta animacije otis... više

Josjedanodlazak_web

29.04.2019

Filmovi Udahnut život redateljskog para Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona te J... više

Cyclists_still_image_04

24.01.2019

Višestruko nagrađivani animirani film Veljka Popovića natječe se u međunarodn... više

Orbit_whale

23.01.2019

Novi film autorice Tess Martin premijerno se prikazuje na prestižnom festival... više