Clermont-Ferrand!

Logo
Dove sei, amor mio Veljka Popovića u međunarodnom natjecanju, štand hrvatskog kratkog filma na marketu i domaći predstavnik na Euro Connectionu.

Roterdamski se kratkometražni šušur nastavlja u Clermont Ferrandu, na festivalu velikih brojeva: već 34. izdanju festivala kratkog filma i čak 27. filmskom marketu koji se održava od 27. 1. do  4. 2.2012.

Na put krećemo s našim uspješnim animatorom Veljkom Popovićem, čiji se film Dove sei, amor mio prikazuje u međunarodnom natjecanju. Ako ste u prolazu, potražite ga u programu I12, koji je na rasporedu sedam puta tijekom festivala. Naša preporuka je projekcija u srijedu, 1.2. u 18 sati u grandioznoj dvorani Jean Cocteau!

Na put će se otisnuti i ekipa koja je posljednjih mjeseci pripremala još jedno predstavljanje novog hrvatskog kratkog filma na filmskom marketu. Na filmskoj tržnici u Clermont-Ferrandu štandom se uz Hrvatsku predstavlja čak 30-ak zemalja, a obilazi ga više stotina distributera, producenata, kupaca, festivalskih programera... Hrvatski nastup organizira HAVC, a i mi ćemo dati sve od sebe da što bolje predstavimo domaće kratkometražne snage.

Ali to nije sve - u sklopu festivala u Clermont Ferrandu, a na inicijativu francuskog Sindikata nezavisnih producenata, u srijedu 1.2. u 16.30 će se održati okrugli stol na temu europskih kratkometražnih koprodukcija na kojem će sudjelovati producenti, predstavnici filmskih fondova i agencija posvećenih promociji i distribuciji kratkog filma. Na poziv organizatora predstavit ćemo naš najnoviji film Otac, koji je kao bugarsko-hrvatsko-njemačka koprodukcija odličan primjer za uvod u razgovor o iskustvima međunarodne suradnje i financiranja.

Otac je u Clermont Ferrandu prije dvije godine predstavljen i u sklopu koprodukcijske platforme Euro Connection, na kojem i ove godine imamo hrvatskog predstavnika. 31. siječnja na pitchingu se predstavlja domaći projekt Ljubljana-Zagreb producentice Zdenke Gold (Spiritus Movens) u režiji Daria Varge. Bit ćemo tamo i željeti im puno uspjeha!

À bientôt!

Ostale vijesti

Cyclists_still_image_09

13.09.2018

Biciklisti nastavljaju nizati uspjehe! S važnog festivala u Hiroshimi vratiti... više

Musical_traumas_07_web

01.08.2018

Velika nagrada za Muzičke traume Miloša Tomića na Supertoonu i posebno prizna... više

Cyclists_still_04

24.07.2018

Biciklisti Veljka Popovića uskoro u natjecateljskim programima na festivalima... više

04_almostnothing_sanvincenti

18.07.2018

Film Davora Sanvincentija u prestižnom natjecanju na portugalskom festivalu C... više

Musical_traumas_08_web

11.07.2018

Nagrade na Danima hrvatskog filma, Taboru i Fest Anči za Bicikliste, Skoro ni... više