Clermont-Ferrand!

Logo
Dove sei, amor mio Veljka Popovića u međunarodnom natjecanju, štand hrvatskog kratkog filma na marketu i domaći predstavnik na Euro Connectionu.

Roterdamski se kratkometražni šušur nastavlja u Clermont Ferrandu, na festivalu velikih brojeva: već 34. izdanju festivala kratkog filma i čak 27. filmskom marketu koji se održava od 27. 1. do  4. 2.2012.

Na put krećemo s našim uspješnim animatorom Veljkom Popovićem, čiji se film Dove sei, amor mio prikazuje u međunarodnom natjecanju. Ako ste u prolazu, potražite ga u programu I12, koji je na rasporedu sedam puta tijekom festivala. Naša preporuka je projekcija u srijedu, 1.2. u 18 sati u grandioznoj dvorani Jean Cocteau!

Na put će se otisnuti i ekipa koja je posljednjih mjeseci pripremala još jedno predstavljanje novog hrvatskog kratkog filma na filmskom marketu. Na filmskoj tržnici u Clermont-Ferrandu štandom se uz Hrvatsku predstavlja čak 30-ak zemalja, a obilazi ga više stotina distributera, producenata, kupaca, festivalskih programera... Hrvatski nastup organizira HAVC, a i mi ćemo dati sve od sebe da što bolje predstavimo domaće kratkometražne snage.

Ali to nije sve - u sklopu festivala u Clermont Ferrandu, a na inicijativu francuskog Sindikata nezavisnih producenata, u srijedu 1.2. u 16.30 će se održati okrugli stol na temu europskih kratkometražnih koprodukcija na kojem će sudjelovati producenti, predstavnici filmskih fondova i agencija posvećenih promociji i distribuciji kratkog filma. Na poziv organizatora predstavit ćemo naš najnoviji film Otac, koji je kao bugarsko-hrvatsko-njemačka koprodukcija odličan primjer za uvod u razgovor o iskustvima međunarodne suradnje i financiranja.

Otac je u Clermont Ferrandu prije dvije godine predstavljen i u sklopu koprodukcijske platforme Euro Connection, na kojem i ove godine imamo hrvatskog predstavnika. 31. siječnja na pitchingu se predstavlja domaći projekt Ljubljana-Zagreb producentice Zdenke Gold (Spiritus Movens) u režiji Daria Varge. Bit ćemo tamo i željeti im puno uspjeha!

À bientôt!

Ostale vijesti

Shewhomeasures_01_300dpi

08.04.2009

Najbolji animirani film ove godine na Aspen Shortsfestu je Ona koja mjeri. više

Shewhomeasures_05

31.03.2009

Film "Ona koja mjeri" Veljka Popovića jedan je od dobitnika nagrade... više

Plac06

17.01.2009

Jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Berlinaleu bit će eksperimentalni... više

Lunch01

03.01.2009

Krajem siječnja na filmskom festivalu u Rotterdamu bit će prikazan eksperimen... više

Aff09

08.12.2008

Filmovi Morana i Ona koja mjeri primljeni su na nadolazeći festival u francus... više