Nagrada EMAF za Unutrašnje predgrađe!

Thesuburbwithin_03_small
Film Pekke Sassija Unutrašnje predgrađe (The Suburb Within) osvojio je glavnu nagradu ovogodišnjeg EMAF-a!

Eksperimentalni film Unutrašnje predgrađe" (The Suburb Within) finskog umjetnika Pekke Sassija osvojio je Nagradu EMAF, glavnu nagradu koju dodjeljuje međunarodni žiri za pionirski rad u medijima na 23. European Media Art Festivalu (EMAF) koji se ove godine održavao od 21. do 25 travnja u Osnabrücku. 

Unutrašnje predgrađe" (The Suburb Within) je od 2009. godine u distribuciji Bonobostudija, a riječ je o video radu apstraktne minimalističke slike, praćene sugestivnim zvukom i s dosta crnog humora.

Pekka Sassi u radu koristi različite kombinacije videoslika, zvukova, arhitektonskih crteža, obrađenog filmskog materijala, glazbe, glasova, poluznanstvenih analiza, tehničkih planova i crteža. Njegove instalacije i videoradovi prikazivani su na samostalnim i grupnim izložbama i na festivalima poput Rotterdama, Cannesa, EMAF-a i Hamburga.

EMAF je jedno od utjecajnijih mjesta međunarodne scene medijske umjetnosti. Festival okuplja umjetnike, kustose, distributere, galeriste i specijaliziranu publiku nudeći pregled novih eksperimentalnih filmova, performansa, predavanja, izložbu, kao i prostor za sklapanje kontakata i suradnji. Moto ovogodišnjeg festivala je MASH UP - miješanje, remiksiranje i reinterpretacija medijskih sadržaja u umjetnosti i popularnoj kulturi koji s jedne strane služe kao satirična i subverzivna stilska sredstva, a s druge predstavljaju kršenje autorskog prava.

Ostale vijesti

Testfilm_1_05

16.01.2020

Na 49. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu koji se održava od 22. si... više

Imbuedlife_01

16.01.2020

Film Udahnut život redateljskog para Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona bit će ... više

Thomasjohnson_exground

26.11.2019

Film Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona osvojio je svoju 11. nagradu na festiva... više

Imbuedlife_05

30.05.2019

Najveći festival animiranog filma održava se i ove godine prema rasporedu, od... više

Oneofmany_04_web

29.05.2019

Bliži se doba godine kad će se većina profesionalca iz svijeta animacije otis... više