Nagrada EMAF za Unutrašnje predgrađe!

Thesuburbwithin_03_small
Film Pekke Sassija Unutrašnje predgrađe (The Suburb Within) osvojio je glavnu nagradu ovogodišnjeg EMAF-a!

Eksperimentalni film Unutrašnje predgrađe" (The Suburb Within) finskog umjetnika Pekke Sassija osvojio je Nagradu EMAF, glavnu nagradu koju dodjeljuje međunarodni žiri za pionirski rad u medijima na 23. European Media Art Festivalu (EMAF) koji se ove godine održavao od 21. do 25 travnja u Osnabrücku. 

Unutrašnje predgrađe" (The Suburb Within) je od 2009. godine u distribuciji Bonobostudija, a riječ je o video radu apstraktne minimalističke slike, praćene sugestivnim zvukom i s dosta crnog humora.

Pekka Sassi u radu koristi različite kombinacije videoslika, zvukova, arhitektonskih crteža, obrađenog filmskog materijala, glazbe, glasova, poluznanstvenih analiza, tehničkih planova i crteža. Njegove instalacije i videoradovi prikazivani su na samostalnim i grupnim izložbama i na festivalima poput Rotterdama, Cannesa, EMAF-a i Hamburga.

EMAF je jedno od utjecajnijih mjesta međunarodne scene medijske umjetnosti. Festival okuplja umjetnike, kustose, distributere, galeriste i specijaliziranu publiku nudeći pregled novih eksperimentalnih filmova, performansa, predavanja, izložbu, kao i prostor za sklapanje kontakata i suradnji. Moto ovogodišnjeg festivala je MASH UP - miješanje, remiksiranje i reinterpretacija medijskih sadržaja u umjetnosti i popularnoj kulturi koji s jedne strane služe kao satirična i subverzivna stilska sredstva, a s druge predstavljaju kršenje autorskog prava.

Ostale vijesti

Cyclists_still_image_04

24.01.2019

Višestruko nagrađivani animirani film Veljka Popovića natječe se u međunarodn... više

Orbit_whale

23.01.2019

Novi film autorice Tess Martin premijerno se prikazuje na prestižnom festival... više

Animateka2018_special_mention_2for2_pic

12.12.2018

Tri “A” – tri nagrade za filmove Dva na dva, Muzičke traume i Kako se kalio č... više

Musical_traumas_03_web

14.11.2018

Miloš Tomić nominiran je za prestižnu europsku nagradu za režiju kratkometraž... više

Kako_se_kalio_celik_00_web

31.10.2018

Protekli vikend obilježilo je čak sedam nagrada za naše filmove s tri filmska... više