Če-ti-ri nova filma u distribuciji!

Travelling_country_09
Da, dobro ste pročitali, Bonobostudio ima čak četiri (4!) nova filma u distribuciji, a od toga jednu vlastitu (manjinsku) koprodukciju!

Sretni smo što smo upravo završili film Putujuća zemlja s uspješnom ekipom koja je bila zadužena za film Otac. S jedne strane tu je Bonobostudio, a s druge Compote Collective. Uz Oca, ultrauspješan film Ivana Bogdanova i suradnika, i Annu Blume Vesele Dančeve, Compote Collective već osam godina drži visoku razinu animiranog filma u Bugarskoj. Naš novi film brutalna je parabola o tome koliko kao društvo učimo iz povijesti. Na filmu su sudjelovali brojni umjetnici iz Bugarske i Hrvatske, među kojima su Ivan Košutić, Jelena Oroz, Petra Zlonoga i Darko Vidačković, kao i Andrea Martignoni iz Italije.

Uz Putujuću zemlju odmah spominjemo i Planemo Veljka Popovića, koji već ima zakazanu premijeru u natjecateljskom programu na Nizozemskom festivalu animiranog filma HAFF-u. Film je koprodukcija studija Lemonade 3D/Krupnog kadra i 3D2D animatora.

I šećer na kraju – dva filma koja su režirale dvije vrsne redateljice i autorice, jedna eksperimentalistica i jedna animatorica. Riječ je o filmovima Skoro ništa Ane Hušman (Pangolin) i Petrova šuma Martine Meštrović (Kreativni sindikat). Jedan se bavi promjenama u krajoliku izazvanim raznim politikama upravljanja zemljom, pošumljavanjem, kontrolom sadnje i dr., koje naravno imaju određen utjecaj i na naše interijere i živote. Drugi se također bavi pitanjem prirodnog i prihvatljivog, ali ovaj put iz perspektive identiteta. Za drugi film Martine Meštrović – koji stiže tri godine nakon Bla (2013) – glazbu je radio Andrea Martignoni, a Ana Hušman nastavila je i u Skoro ništa sa svojom ustaljenom ekipom: Ivan Slipčević (DOP), Iva Kraljević (montaža) i Tomislav Domes (dizajn zvuka).

Ostale vijesti

Testfilm_1_05

16.01.2020

Na 49. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu koji se održava od 22. si... više

Imbuedlife_01

16.01.2020

Film Udahnut život redateljskog para Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona bit će ... više

Thomasjohnson_exground

26.11.2019

Film Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona osvojio je svoju 11. nagradu na festiva... više

Imbuedlife_05

30.05.2019

Najveći festival animiranog filma održava se i ove godine prema rasporedu, od... više

Oneofmany_04_web

29.05.2019

Bliži se doba godine kad će se većina profesionalca iz svijeta animacije otis... više