Tri filma na OIAF-u

Nighthawk_06
Noćna ptica, Planemo i Dota u pohodu na Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi.

Festival animiranog filma u Ottawi, jedan od najvećih na svijetu, ove godine slavi četrdeseto izdanje. Nama u Bonobostudiju iznimna je čast što ćemo svojim filmovima uveličati tu godišnjicu i pridružiti se ulasku OIAF-a u peto desetljeće festivalskog života. Nakon uspješnog predstavljanja dvaju filmova na 39. OIAF-u – s kojeg se Sonámbulo Theodora Usheva vratio i s posebnim priznanjem – ove godine u natjecateljskom festivalskom programu predstavljamo dva filma, a jedan u međunarodnoj panorami.

U glavnom natjecanju u Ottawi premijerno se prikazuje novi film Špele Čadež – čiju produkciju potpisuju Finta Film, RTV Slovenija i Bonobostudio. Noćna ptica, film nastao nakon iznimno uspješnog lutkarskog filma Boles, priča je o ludoj noćnoj vožnji pijanoga jazavca, junaka dobrano "navučenog" na zov fermentiranih krušaka. Friški slovensko-hrvatski film slijedi dobro uhodan Planemo Veljka Popovića, koji se vratio s Annecyja i Vile do Conde, a u Ottawi slavi svoju sjevernoameričku premijeru. I Dota Petre Zlonoge vratila se s jezera u Annecyju, a na OIAF-u kreće s prvim prikazivanjem u Sjevernoj Americi.

OIAF je ove godine zaprimio više od dvije tisuće filmova iz 86 zemalja. Za natjecanje je odabrano 111 kratkometražnih filmova, a za panoramu 49 filmova. Festival se održava od 21. do 25. rujna.

Ostale vijesti

Imbuedlife_05

30.05.2019

Najveći festival animiranog filma održava se i ove godine prema rasporedu, od... više

Oneofmany_04_web

29.05.2019

Bliži se doba godine kad će se većina profesionalca iz svijeta animacije otis... više

Josjedanodlazak_web

29.04.2019

Filmovi Udahnut život redateljskog para Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona te J... više

Cyclists_still_image_04

24.01.2019

Višestruko nagrađivani animirani film Veljka Popovića natječe se u međunarodn... više

Orbit_whale

23.01.2019

Novi film autorice Tess Martin premijerno se prikazuje na prestižnom festival... više