Tri filma na OIAF-u

Nighthawk_06
Noćna ptica, Planemo i Dota u pohodu na Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi.

Festival animiranog filma u Ottawi, jedan od najvećih na svijetu, ove godine slavi četrdeseto izdanje. Nama u Bonobostudiju iznimna je čast što ćemo svojim filmovima uveličati tu godišnjicu i pridružiti se ulasku OIAF-a u peto desetljeće festivalskog života. Nakon uspješnog predstavljanja dvaju filmova na 39. OIAF-u – s kojeg se Sonámbulo Theodora Usheva vratio i s posebnim priznanjem – ove godine u natjecateljskom festivalskom programu predstavljamo dva filma, a jedan u međunarodnoj panorami.

U glavnom natjecanju u Ottawi premijerno se prikazuje novi film Špele Čadež – čiju produkciju potpisuju Finta Film, RTV Slovenija i Bonobostudio. Noćna ptica, film nastao nakon iznimno uspješnog lutkarskog filma Boles, priča je o ludoj noćnoj vožnji pijanoga jazavca, junaka dobrano "navučenog" na zov fermentiranih krušaka. Friški slovensko-hrvatski film slijedi dobro uhodan Planemo Veljka Popovića, koji se vratio s Annecyja i Vile do Conde, a u Ottawi slavi svoju sjevernoameričku premijeru. I Dota Petre Zlonoge vratila se s jezera u Annecyju, a na OIAF-u kreće s prvim prikazivanjem u Sjevernoj Americi.

OIAF je ove godine zaprimio više od dvije tisuće filmova iz 86 zemalja. Za natjecanje je odabrano 111 kratkometražnih filmova, a za panoramu 49 filmova. Festival se održava od 21. do 25. rujna.

Ostale vijesti

Animateka2018_special_mention_2for2_pic

12.12.2018

Tri “A” – tri nagrade za filmove Dva na dva, Muzičke traume i Kako se kalio č... više

Musical_traumas_03_web

14.11.2018

Miloš Tomić nominiran je za prestižnu europsku nagradu za režiju kratkometraž... više

Kako_se_kalio_celik_00_web

31.10.2018

Protekli vikend obilježilo je čak sedam nagrada za naše filmove s tri filmska... više

Musical_traumas_01_web

11.10.2018

Dvije nagrade u nekoliko dana i GLAVNO natjecanje na festivalu DOK Leipzig! više

Cyclists_still_07

10.10.2018

Film Veljka Popovića Biciklisti dobio je posebno priznanje, a Muzičke traume ... više