Tri filma na OIAF-u

Nighthawk_06
Noćna ptica, Planemo i Dota u pohodu na Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi.

Festival animiranog filma u Ottawi, jedan od najvećih na svijetu, ove godine slavi četrdeseto izdanje. Nama u Bonobostudiju iznimna je čast što ćemo svojim filmovima uveličati tu godišnjicu i pridružiti se ulasku OIAF-a u peto desetljeće festivalskog života. Nakon uspješnog predstavljanja dvaju filmova na 39. OIAF-u – s kojeg se Sonámbulo Theodora Usheva vratio i s posebnim priznanjem – ove godine u natjecateljskom festivalskom programu predstavljamo dva filma, a jedan u međunarodnoj panorami.

U glavnom natjecanju u Ottawi premijerno se prikazuje novi film Špele Čadež – čiju produkciju potpisuju Finta Film, RTV Slovenija i Bonobostudio. Noćna ptica, film nastao nakon iznimno uspješnog lutkarskog filma Boles, priča je o ludoj noćnoj vožnji pijanoga jazavca, junaka dobrano "navučenog" na zov fermentiranih krušaka. Friški slovensko-hrvatski film slijedi dobro uhodan Planemo Veljka Popovića, koji se vratio s Annecyja i Vile do Conde, a u Ottawi slavi svoju sjevernoameričku premijeru. I Dota Petre Zlonoge vratila se s jezera u Annecyju, a na OIAF-u kreće s prvim prikazivanjem u Sjevernoj Americi.

OIAF je ove godine zaprimio više od dvije tisuće filmova iz 86 zemalja. Za natjecanje je odabrano 111 kratkometražnih filmova, a za panoramu 49 filmova. Festival se održava od 21. do 25. rujna.

Ostale vijesti

Cyclists_still_07

10.10.2018

Film Veljka Popovića Biciklisti dobio je posebno priznanje, a Muzičke traume ... više

Cyclists_still_image_09

13.09.2018

Biciklisti nastavljaju nizati uspjehe! S važnog festivala u Hiroshimi vratiti... više

Musical_traumas_07_web

01.08.2018

Velika nagrada za Muzičke traume Miloša Tomića na Supertoonu i posebno prizna... više

Cyclists_still_04

24.07.2018

Biciklisti Veljka Popovića uskoro u natjecateljskim programima na festivalima... više

04_almostnothing_sanvincenti

18.07.2018

Film Davora Sanvincentija u prestižnom natjecanju na portugalskom festivalu C... više