Premijera filma A.D.A.M.

Adam_11
Bonobostudio vas sa zadovoljstvom poziva na svečanu premijeru novog filma redatelja Vladislava Kneževića.

Prvo prikazivanje eksperimentalnog filma  A.D.A.M. izrađenog u tehnici 3D stereoskopije održat će se u petak, 30. svibnja u 20 sati u Cineplexxu Centra Kaptol, dvorana 1.

A.D.A.M je kodno ime autonomne bespilotne letjelice za rudarsko istraživanje asteroida (Autonomous Drone for Asteroid Mining). U Kneževićevu filmu dron polako postaje svjestan, počinje autonomno djelovati i odbijati svaku komunikaciju s operaterima satelitske tvrtke koji ga pokušavaju pratiti. Film je medijski hibrid: nominalno dokumentarističke zračne fotografije (Igor Zirojević) polako se uz zvučnu kulisu (Gideon Kiers) i dijaloge operatera (u tekstu Vladislava Kneževića i Hrvoja Pukšeca) pretvaraju u znanstvenofantastični film – no bez klasičnih popularno-dramatičnih kodova SF-a. Sam redatelj napisat će da je A.D.A.M. film o pokušaju uspostavljanja kontrole. I dodaje: u stanju preopterećenosti nestabilnog i informacijski gustog prostora suvremenog hiperurbaniteta.

Animaciju, stereografiju i kompoziting potpisuje Mario Kalogjera, a produkciju Vanja Andrijević iz Bonobostudija. Film u trajanju 12 minuta i 45 sekundi ćete imati priliku vidjeti ovaj petak po prvi put – u Cineplexxu Centra Kaptol, uz kratki razgovor s redateljem filma.  

Ostale vijesti

Testfilm_1_05

16.01.2020

Na 49. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu koji se održava od 22. si... više

Imbuedlife_01

16.01.2020

Film Udahnut život redateljskog para Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona bit će ... više

Thomasjohnson_exground

26.11.2019

Film Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona osvojio je svoju 11. nagradu na festiva... više

Imbuedlife_05

30.05.2019

Najveći festival animiranog filma održava se i ove godine prema rasporedu, od... više

Oneofmany_04_web

29.05.2019

Bliži se doba godine kad će se većina profesionalca iz svijeta animacije otis... više